Λογότυπο Κεφαλίδας Σελίδας
TEI of Athens eJournals

Διευθυντικό Δικαίωμα και Συμμετοχή σε Συνδικάτα και Συμβούλια Εργαζομένων

Αργυρώ Καρανάσιου

Περίληψη


Στόχος της παρούσας εργασίας είναι η εξέταση της προβληματικής των «διευθυνόντων υπαλλήλων» και ειδικότερα της συμμετοχής τους σε συνδικάτα και συμβούλια εργαζομένων.
Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, αφετηρία της συλλογιστικής πορείας αποτελεί η διασαφήνιση των βασικών εννοιών που σχετίζονται με το κρινόμενο ζήτημα. Άλλωστε, κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο καθώς τα περισσότερα επιχειρήματα αντλούνται από τη διασαφήνιση των εννοιών «διευθυντικός υπάλληλος», «συνδικάτο» και «συμβούλιο εργαζομένων».
Κατόπιν, αφότου γίνεται αναφορά στις υπάρχουσες νομοθετικές πρωτοβουλίες ρύθμισης του ζητήματος, (άρθρα 7§1, 14§3ά ν.1264/82 ,αρ. 1 §1, 9§2 ν.1767/88,) και επιχειρείται ερμηνευτική προσέγγιση των εν λόγω διατάξεων.

Τέλος, αναφέρονται επιγραμματικά οι εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα, όπως διαγράφονται στη γερμανική θεωρία και νομολογία ενώ συμπεράσματα και τελικές σκέψεις εκτίθενται στον επίλογο.


Πλήρες Κείμενο: PDF

DOI: 10.18780/me.v2i0.164

Εισερχόμενη Αναφορά

  • Δεν υπάρχουν προς το παρόν εισερχόμενες αναφορές.

Η παρούσα εφαρμογή αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του Υποέργου 2 "Υπηρεσία ηλεκτρονικών εκδόσεων" της πράξης «Ανάπτυξη Ψηφιακών Υπηρεσιών της Βιβλιοθήκης του ΤΕΙ Αθήνας" και χρηματοδοτήθηκε από το επιχειρησιακό πρόγραμμα "Ψηφιακή Σύγκλιση", ΕΣΠΑ 2007-2013.